طراحی سایت

طراحی سایت

طراحی سایت

طراحی سایت

۵۰ ویژگی مهم در طراحی وب سایت

 50ویژگی مهم در طراحی وب سایت را برای شما آماده کرده ایم تا با مطالعه و رعایت آن ها بتوانید وب سایت هایی زیبا و با کیفیت و کارآمد طراحی کنید. با در نظر گرفتن این ویژگی ها در هنگام طراحی سایت می توانید سایت هایی مطابق با استاندارهای روز دنیا بسازید و قدم در مسیر موفقیت بگذارید.

یک وب سایت با کیفیت دارای ویژگی های متعددی می باشد. سایتی که طراحی می کنید هم از نظر زیبایی و هم از نظر کارایی باید در سطح قابل قبول و بالایی باشد تا برای شما و کاربران مفید واقع شود. همچنین معیارها و موارد تاثیرگذار در سئو را هم باید مد نظر قرار دهید تا وبسایت در آینده و در مسیر پیشرفت خود دچار مشکل نشود. این مقاله از سایت سازان را تا انتها مطاله کنید تا با اصلی ترین نکات در طراحی وب سایت آشنا شوید.

 
۵۰ ویژگی مهم در طراحی وب سایت

    اولین نکته انتخاب یک نام دامنه ی خوب است که معنای مناسب و مرتبط با کار شما داشته باشد و در ذهن هم بماند ( اگر شما یک شرکت با سابقه هستید، باید نام برند خودتان را به عنوان نام دامنه انتخاب کنید )
    استفاده از یک لوگوی زیبا و چشم نواز که یادآور نام شرکت و برند شما باشد. این لوگو باید در بالا سمت چپ و یا راست قرار بگیرد و به صفحه اصلی لینک شود.
    شعار برند شما باید با خطی کوچک تر از لوگوی شما و در زیر آن نوشته شود تا هویت و مسیر کاری شما را به کاربران و بازدیدکنندگان نشان دهد.
    یک شماه تماس ( که همواره در دسترس و پاسخگو باشد ) را در بالای هدر سایت قرار دهید تا کاربران از امکان تماس با شما اطمینان خاطر داشته باشند. (بهتر است کاربر با کلیک برروی شماره تلفن، بتواند تماس را برقرار کند. این نکته را برای کسب رضایت کاربران در نظر بگیرید)
    در زیر یا کنار شماره تلفن، یک دکمه با شکل و یا آیکون تماس قرار دهید تا جلب توجه بیشتری انجام دهد. این دکمه “حتما” باید قابلیت کلیک شدن داشته باشد!
    یک منو شامل لینک ها و دسترسی های مهم و اصلی در بالای صفحه قرار دهید تا کاربر به آسانی و با سرعت به بخش دلخواهش دست پیدا کند.
    آدرس دهی جزء به جزء و دقیق هر صفحه! (این که این صفحه زیر مجموعه ی کدام بخش ها و یا دسته بندی ها قرار دارد! مشابه آن چه در هدر همین صفحه می بینید.)
    یک تصویر و یا اسلایدر را در زیر هدر و در بالاترین بخش صفحه قرا دهید. در این اسلایدر مهم ترین امکانات، محصولات و یا اخبار برند و شرکتتان را به مخاطب معرفی کنید.
    اطلاعات حیاتی و مهم را در بخش های بالایی صفحه قرار دهید تا در دسترس کاربر قرار گیرد. این اطلاعات می تواند مواردی نظیر آدرس شرکت، منوی رستوران و … باشد. (البته بهتر است فضای زیادی را اشغال نکنید و یک Call To Action و یا پنجره باز شونده قرار دهید)
    توصیفات و اعتبارات و افتخارات شرکت را می توانید به شکل های مختلفی در صفحه قرار دهید تا برای کاربر اعتماد را به ارمغان آورید! (یک باکس ویدئو که این اطلاعات را در قالب یک فیلم و یا کلیپ کوتاه ارائه کند، می تواند بسیار جذاب و مفید باشد)
    حالا نوبت آن است که در ابعاد مناسب و با جلوه های گرافیکی مناسب، خدمات و ویژگی های برند را به کاربر ارائه کنید.
    یک متن عالی و با کیفیت در صفحه اصلی قرار دهید و کمی درباره خودتان بنویسید تا کاربر را در این صفحه نگه دارید. همچنین محتوای متنی تاثیر مثبت زیادی برای موتورهای جستجو دارند.
    در متن ها از لینک های داخلی استفاده کنید تا به ناوبری و هدایت کاربران کمک کنید و بر روی سئوی سایت هم تاثیر مثبت بگذارید.
    آدرس، تلفن و ایمیل و یا هر راه تماس دیگری را در فوتر سایت قرار دهید تا کاربر پس از مطالعه ی محتوای صفحه، در صورت نیاز بتواند با شما تماس برقرار کند.
    به عنوان یک امکان دلخواه، بهتر است که ساعت کاری شرکت را هم در بخش فوتر بنویسید تا کاربران بدانند در چه زمان هایی می توانند اقدام به برقراری تماس و درخواست خدمات کنند!
    معرفی شبکه های اجتماعی در فوتر (قرار دادن آیکون های شبکه های اجتماعی که به پروفایل شما لینک شده باشند تا کاربران به سمت پروفایلتان بروند)
    چت آنلاین و یا همان پشتیبانی آنلاین هم یکی از امکاناتیست که می تواند تاثیرات مثبت زیادی بر روی کاربران شما بگذارد. این امکان را هم می توانید در بخش فوتر و یا به صورت سنجاق شده به پایین صفحه قرار دهید.
    یک باکس برای وارد کردن ایمیل و ثبت نام در خبرنامه سایتتان را هم در بخش فوتر قرار دهید.
    طراحی و ایجاد یک منوی ناوبری (Navigation) در فوتر هم بسیار مهم و حیاتی می باشد.
    استفاده از فرم تماس در صفحاتی که لازم است! (صفحه تماس با ما، صفحه ثبت سفارش و …)
    استفاده از Captcha به منظور جلوگیری از ارسال پیام های متعدد و اسپم ها!
    صفحه درباره ما را به صورت اختصاصی و با ظرافت طراحی کنید. (زیبایی و تاثیر گذاری در این صفحات بسیار مهم است! همچنین تمامی نکات مثبت و افتخارات و گواهی نامه ها و … را درباره برند خود در این صفحه بیان کنید)
    محتوای صفحات را در یک قالب مرتب تنظیم کنید تا ضمن زیبایی، یک آرامش روانی را برای کاربر بسازید. معمولا مدل F شکل را می توانید به عنوان یک مدل خوب در نظر بگیرید (دو ردیف دو تایی در بالا و پس از آن یک ستون یک ردیف در زیر قراردهید که شکلی مانند F به خود می گیرد)
    قوانین و مقررات (Privacy Policy) سایت و شرکت را برای کاربران نمایش دهید تا آن ها اطلاع داشته باشند تحت چه قوانینی در سایت شما فعالیت می کنند. (این مورد به ویژه در شرایطی که شما اطلاعت کاربر مانند ایمیل و شماره تلفن و … را دریافت می کنید بسیار مهم و واجب است!!!)
    صفحه ی سوالات متداول را حتما ایجاد کنید و به سوالات و مشکلات متداول کاربران در آن صفحه پاسخ دهید! این صفحه و چنین اطلاعاتی می تواند عملکردی راحت تر و آرامش ذهنی زیادی را به کاربران ببخشد.
    صفحه ی بلاگ را ایجاد کنید تا کاربران بتوانند به طور کامل و به آسانی اخبار و مقالات را مطالعه کنند.
    در صفحات مقالات و مطالب، یک باکس جستجو قرار دهید تا کاربران در صورت نیاز بتوانند مطالب مورد نظرشان را پیدا کنند.
    امکان منتشر کردن مطالبتان در صفحات اجتماعی را فراهم کنید تا بازدیدکنندگان شما را در پیشرفت و محبوب شدن یاری کنند. (دکمه های انتشار اختصاصی برای هر شبکه اجتماعی را در زیر مطلب و یا کنار آن قرار دهید)
    امکان درج نظر در زیر مقالات را حتما فراهم کنید.
    در بخش سایدبار در صفحات مربوط به مقالات، محبوب ترین و مهم ترین مطالبتان را قرار دهید.
    لینک های متنی که به صورت واضح دیده شوند و از متن های ساده قابل تشخیص باشند، در طراحی سایت اهمیت بسیار زیادی دارند.
    فونت زیبا و خوانا که بر روی کاربر تاثیر زیادی خواهد گذاشت.
    ریسپانسیو! فکر نمی کنم لازم باشد از اهمیت بالای ریسپانسیو بودن سایت برایتان حرفی بزنم!
    در نسخه موبایل، یک منوی باز و بسته شونده در کنار صفحه قرار دهید.
    سیستم ایجاد نقشه سایت (Sitemap) به صورت اتوماتیک را ایجاد کنید.
    مدیریت سایت باید بتواند به سادگی عوان، توضیحات متا و سایر اطلاعات مربوط به مطالب و صفحات را تغییر دهد (امکاناتی کامل و فوق العاده مانند سایت های وردپرس در این زمینه بهترین گزینه هستند)
    امکان تغییر آسان URl ها را برای مدیر و ادمین های سایت فراهم کنید.
    برای اجرای سایت، یک هاست مناسب، پر سرعت و دارای پشتیبانی خوب را انتخاب کنید.
    سیستم هاستینگ شما باید امن و تایید شده باشد.
    امکان بکآپ گیری خودکار توسط هاستینگ بسیار مهم و حیاتی می باشد.
    سایت باید در بخش بکند (Backend) دارای سیستم مدیریت محتوای قوی و خوبی باشد.
    وب سایت شما باید با مرورگرهای مختلف سازگاری داشته باشد.
    وبسایت باید قابل ادغام و همکاری با Google Analytics باشد.
    وبسایت باید قابل ادغام و همکاری با Google Webmaster Tools باشد.
    کدهای سایت شما باید به صورت اصولی و با کیفیت بهینه شده باشند تا سرعت بارگذاری سایت مناسب و قابل قبول باشد.
    استفاده از سیستم Cache به منظور بهبود سرعت بارگذاری یکی از لازم ترین موارد در هنگام طراحی سایت می باشد.
    استفاده از Schema.org به منظور درج و ادغام ریچ اسنیپت ها برای شماره تلفن و نام برند و آدرس و …
    در طراحی سایت و قرار دادن محتوا از Flash هرگز استفاده نکنید!
    از موسیقی پس زمینه برای سایتتان استفاده نکنید!
    ویدئوها را برروی سرور سایتتان آپلود نکنید! به جای آپلود کردن از قدرت ابزارهایی مانند یوتیوب، آپارات و … استفاده کنید.


برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.

طراحی سایت های اینترنتی و فواید این سایتها(پارت اخر)

ترغیب بازدید کننده به ورود به فرآیند روانشناسی بکار گرفته شده در طراحی سایت

ترقیب به انجام کار، قدرت است و اینکه شما بتوانید مسیری برای انتقال بازدید کننده به آنچه شما میخواهید مورد نظر باشد، ایجاد نمایید از اهمیت زیادی برخوردار است.

چندرسانه ای ها

در بسیاری از پژوهش ها نشان داده شده است که استفاده از انواع واسط های محتوایی رسانه ای در یک وب سایت تاثیر زیادی دارد. در این تحقیق ها به عنوان یک مورد تحقیق نشان داده شده است که با استفاده از رسانه های غنی شده، اعم از فیلم، تصویر و صوت میتواند به تعامل بیشتر کاربر با سایت شما کمک شایانی نماید.

خستگی در تصمیم گیری

تحقیقات روانشناسی در طراحی سایت نشان داده است که اگر تعداد گزینه های پیش روی یک مشتری یا بازدید کننده زیاد باشد، احتمال اینکه مشتری نتواند هیچ کدام را انتخاب نماید بالا میرود. اگر سایت شما شلوغ باشد، نرخ پرش ها در سایت شما بالا میرود ولی نتیجه گیری از این تغییر مکان ها کمتر خواهد شد. بهتر است که از شلوغی وب سایت پرهیز شود، گزینه های انتخاب، دکمه های جابه جایی را تا جایی که امکان دارد کم و کاربردی کنید.

قالب نوشتاری

پژوهش های کاربردی در مطالعه کاربران وبسایت ها نشان داده شده است که افراد دوست دارند متن هایی با عرض های کوتاه را بخوانند تا متن هایی با عرض تمامی صفحه نمایش. بهتر است در طراحی سایت خود در صورتی که میخواهید متنی نگارش کنید، عرض صفحه را به ستون های کوتاه تر تبدیل کنید و سپس به نگارش در آن ستون ها بپردازید تا جواب بهتری بگیرید. همچنین همیشه در کنار نوشتارهای خود، از تصاویر استفاده کنید. بسیاری از محققین اثبات کرده اند که یک تصویر مناسب میتواند جایگزین هزاران خط متن شود. همانطور که در انتخاب متن و چگونگی نگارش آن باید توجه داشت در انتخاب تصاویر مرتبط با منظور ما نیز باید دقت زیادی داشت.

خیره کردن یا به قول دوستان UX کارمان WOW effect !

در صورتی که میخواهید به قسمتی از تصویر یا صفحه شما نگاه بیشتری شود، سعی کنید از علائم و روش های اشاره به آن موضوع در صفحه استفاده نمایید. آسان ترین روش استفاده از یک پیکان به سمت موضوع است یا استفاده از تصویر فردی که به موضوع مورد نظر شما خیره شده است. انسان ها موجودات اجتماعی هستند و نگاه و دید دیگران برایشان اهمیت دارد. پس سعی کنید از این روش برای اشاره درست به موضوع های خود استفاده نمایید.

ارتباط با رویدادها

استفاده از رویدادهای روزانه در چینش و چگونگی ارائه محصولات میتواند نتیجه خوبی داشته باشد. به طور مثال در فصل بهار، متناسب با رنگ طبیعت چینش محصولات و یا حتی رنگ بندی سایت میتواند به القای حس بهتری به مشتری کمک نماید.

اهمیت محتوا در طراحی سایت

اگر قصد دارید کسب و کار آنلاین راه بیندازید و یا کسب و کار خود را وارد فضای آنلاین کنید، باید بدانید که چطور آنلاین بنویسید. عبارت “محتوا، پادشاه است” در طراحی سایت را اکثر افراد شنیده اند و ممکن است امروز کمی کلیشه ای به نظر بیاید، اما اهمیت کیفیت محتوای یک سایت، هنوز به قوت گذشته باقی است و این عبارت همانند گذشته که برای توصیف اهمیت محتوای سایت به کار برده می شد، معنا دار و مهم است.

اهمیت محتوای با کیفیت در طراحی سایت

محتوای با کیفیت، عامل کلیدی در طراحی سایت برای ایجاد تعامل و برقرای ارتباط با بازدیدکنندگان سایت است. همین ایجاد تعامل ذره ذره به انجام عملیات های مهم تر، مثل انجام خرید و … منتهی می شود و کاربران را به اقدام فرا می خواند.

در زیر به مواردی اشاره می کنیم که به شما کمک می کند برای محتوای سایت خود، استراتژی بچینید و محتوای مناسب ایجاد کنید. تحقیقات در مورد مطالب مرتبط با زمینه کاری

با وب سایت هایی که محتوای مرتبط با زمینه کاری شما منتشر می کنند، ارتباط داشته باشید. از آخرین اخبار و چالش های مرتبط با زمینه فعالیت خود مطلع باشید. مطالعه زیاد شما را وادار می کند تا سوال بپرسید، ایده های خود را بررسی کرده، آن ها را گسترش دهید، جالب ترین آن ها را برگزینید و در سایت خود قرار دهید.

مخاطبان هدف خود را بشناسید

شما به خوبی آگاه هستید که چطور باید با یک کودک 5 ساله یا بهترین دوست خود و یا یک مدیر عالی رتبه، به شکل متفاوت سخن بگویید. در واقع شما می دانید که چطور سخنان خود را با مخاطبانتان تطبیق دهید تا برای آن ها قابل فهم و درک باشد. این مهم در ایجاد محتوا هم صادق است.

به عبارت کلی باید درک عمیقی از خواسته های بازار هدف خود داشته باشید. طراحی سایت فقط طراحی گرافیکی را شامل نمی شود. بلکه طراحی سایر المان های سایت هم جزو نکات بسیار مهم طراحی سایت است. پس باید بدانید که آن ها مایلند چه مطالبی را مطالعه کنند و تمرکز و تلاش خود را بر روی آن نوع مطالب بگذارید تا نتیجه مطلوبی دریافت کنید. سعی کنید محتوای پیچیده ایجاد نکنید.

محتوای شما، کاملاً بستگی به خواسته های بازار هدفتان دارد.

هدف گیری برای اقدام

ممکن است محتوای شما جذاب و مفید باشد، اما نتیجه ای که مد نظر دارید را دریافت نکنید. چرا؟

زیرا محتوای سایت شما خوانندگان و بازدیدکنندگان سایت را تشویق به انجام عمل نمی کند و آن ها را برای اقدام فرا نمی خواند. شما باید محتوایی ایجاد کنید که خوانندگان را برای اقدامی خاص فراخواند و آن ها را به ایجاد تعامل با سایت تشویق کند. انجام کارهایی مثل ثبت نام در قسمت ارسال اخبار جدید به ایمیل، خرید محصول، شرکت در رویدادهای شما و یا Follow کردن صفحه فیسبوک.

نکته دیگر: از جملات مجهول استفاده نکنید.

” زندگی شما با محصولات ما بهتر می شود”

به جای جمله بالا از این جلمه استفاده کنید:

“محصولات ما زندگی شما را بهتر می کند”

یا حتی عبارتی بهتر، مستقیم و قاطعانه که کاربران را به اقدام تشویق می کند:

“زندگی خود را با محصولات ما بهتر کنید”

مختصر و مفید

اگر می خواهید محتوای آنلاین بنویسید، با دقت و واضح این کار را انجام دهید. از بکارگیری متون طولانی و جملات اضافی بپرهیزید و حد امکان، محتوای سایت را مختصر و مفید ایجاد کنید تا از طریق کمترین کلمات، بیشترین پیغام و اطلاعات را منتقل کنید.

کاربران متن های کوتاه تر را راحت تر می خوانند و اگر با لغات مناسب و پیام های مرتبط به شکل درست پر شده باشد، بهترین تاثیر را نسبت به متن های طولانی با توضیحات فراوان دارد.


برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.